Ας συνδεθούμε ... με τη Νορβηγία!

Ελληνικά
Body: 


Πειραματική δικτυακή σύνδεση με μαθητές μουσικής από τη Νορβηγία και την Ελλάδα.

 

Ημερομηνία σύνδεσης: 22 Νοεμβρίου 2012
Ανάμεσα σε: Αθήνα - Δυτική Αχαία -  Stord
Ώρα: 19:30 - 20:30 ΕΕΤ

 

 

 

 

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ανάμεσα σε τρείς τόπους και την πρώτη με τον έναν από αυτούς εκτός Ελλάδας. Από τη Νορβηγία υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο κ. Οντέτ Μπεν Ορίν, (μουσικός και αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Παιδαγωγικής και Πολιτισμού της Μουσικής στο Πανεπιστήμιο Στόρντ Χάουγκεσουντ). H σύνδεση έγινε πολυμερής με τη συμμετοχή και της Καρυάς Πετροχωρίου Δυτικής Αχαίας. 

 

Αντικείμενο της σύνδεσης ήταν το αναγεννησιακό θέμα του Ερωτόκριτου αλλά και η παραδοσιακή Νορβηγική μελωδία του Nøkken danser. Πρόσθετο υλικό που ετοιμάστηκε από την Ελληνική πλευρά ήταν η προσαρμογή του op.66 αρ.4 του Edvard Grieg για 4 φλάουτα (αυθ.:πιάνο).

 

 

 


 

(Ενδιαφέρουσα πηγή παρτιτουρών για τυχόν προχωρημένους μαθητές αποτέλεσε και ο ιστότοπος έργων του Edvard Grieg στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του IMSLP ).

 

Το βασικό σενάριο της σύνδεσης περιελάμβανε την ερμηνεία του Νορβηγικού παραδοσιακού κομματιού από εθελοντές Έλληνες μαθητές και του Ελληνικού από εθελοντές Νορβηγούς. Στη σύνδεση δεν αποκλείστηκαν πρόσθετα στοιχεία όπως οι μαγνητοσκοπημένες ερμηνείες.
 

Νέα ενημέρωση πρόκειται να ακολουθήσει στην παρούσα διεύθυνση. Επισκεφθείτε αυτόν τον ιστότοπο ξανά!

 

 

 

 

 

Date: 
Τρίτη, 9 October, 2012