Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Ελληνικά
Body: 

 

Ο τόπος

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός ιδρύθηκε το 1865 και αποτελεί ένα από τα πρώτα πνευματικά ιδρύματα της ελεύθερης Ελλάδας στα μέσα του 19ου αι. Μέγιστες προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών έχουν σημαδέψει με την παρουσία τους την υπεραιωνόβια ιστορία του ιδρύματος. Κάποιες από τις πρώτες συναυλίες στην ιστορία της πόλης των Αθηνών έχουν φιλοξενηθεί σε αυτό το ιστορικό κτίριο.

 

Οι δράσεις

 

  • Η πρώτη μετάδοση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2010 και αποτελεί την πρώτη του προγράμματος από επίσημη αίθουσα συναυλιών εξωτερικού φορέα καθώς και την πρώτη δικτυακή μετάδοση από τον ιστορικό αυτό σύλλογο. Η συναυλία περιελάμβανε έργα για Φλάουτο, Βιολί και Βιολοντσέλλο με συντελεστές το σύνολο ΕΜΠΝΕΟΣ (Πέτρος Στεργιόπουλος - Φλάουτο, Ανδρέας Χανιώτης-Βιολί, Σταύρος Παργινός-Βιολοντσέλλο).

    Ταυτότητα της μετάδοσης

     

  • Η δεύτερη μετάδοση πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, ήταν μόνο ηχητική και περιελάμβανε διαδραστικό περιβάλλον παρακολούθησης. Η συναυλία ήταν αφιέρωμα στους παράλληλους βίους των Κωνσταντίνου Καβάφη και Κλώντ Ντεμπυσύ σε καλλιεχνική επιμέλεια της Ελλάδας Χαλκιά (Ελλάς Χαλκιά-Φλάουτο, Κατερίνα Καραμπάτσα-Πιάνο, Πέτρος Στεργιόπουλος-Αφήγηση).

    Ταυτότητα της μετάδοσης

 

 

 

 

 

Date: 
Παρασκευή, 6 December, 2013