"ΑΙΓΑΙΟ, καλοκαίρι 2010" Νάξος, Τήνος

Ελληνικά
Body: 

Tον Αύγουστο του 2010 πραγματοποιήθηκαν στο Αιγαίο οι πρώτες σημαντικές οπτικοακουστικές μεταδόσεις συναυλιών κλασσικής μουσικής από τον Ελλαδικό χώρο:

•Οι τρεις συναυλίες του 2ου Φεστιβάλ "' 'ΑΞΙΑ " της Νάξου και
•Η συναυλία του συνόλου "ΕΜΠΝΕΟΣ", στα πλαίσια του φεστιβάλ Εξωμβούργου Τήνου

 

 

Νάξος

Στη Νάξο δυο από τις συναυλίες του φεστιβάλ 'ΑΞΙΑ μεταδόθηκαν από το Χαλκί και η τρίτη από το θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Χώρα του νησιού. Κατά τη διάρκεια των μεταδόσεων αυτών εισήχθη για πρώτη φορά η "Σελίδα Ενημέρωσης" η οποία έκτοτε είναι δεδομένη για κάθε πειραματική μετάδοση. Πρόκειται για μια Μουσικογραφική ψηφιακή Εφημερίδα, με τη μορφή απλού HTML, η οποία φιλοξενεί οδηγίες για την ομαλή παρακολούθηση της μετάδοσης, ημερολόγιο, στοιχεία για την τοποθεσία απ' όπου πραγματοποιείται, το πρόγραμμα των συναυλιών, εικόνες, κείμενα, συνεντεύξεις των συντελεστών κ.α.
 Τα έγραφα αυτά φιλοδοξούν να είναι τα πρώτα που εισάγουν μια ιδιότυπη μορφή "ad hoc" Μουσικογραφίας που καλύπτει ενα δικτυακό μουσικό δρώμενο στον τόπο και στο χρόνο όπου συμβαίνει. Κάθε Σελίδα Ενημέρωσης, όπως και ολόκληρο το ψηφιακό περιεχόμενο, αποθηκεύεται και αναρτάται στον ιδιόκτητο εξυπηρετητή του προγράμματος "Εξ Αποστάσεως Μουσική Αγωγή" και αποτελεί απόλυτη ιδιοκτησία των συντελεστών του δηλαδή των εκπαιδευτικών, των εκπαιδευόμενων και των καλλιτεχνών.
  Η μετάδοση της Νάξου αποτελεί την πρώτη απ' ευθείας οπτικοακουστική μετάδοση φεστιβάλ κλασσικής μουσικής μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα.

Για περισσότερα σχετικά με το φεστιβάλ καθώς και ΒΙΝΤΕΟ των μεταδόσεων επισκεφθείτε το: http://connect.ea.gr/axianews2010

Η απ' ευθείας μετάδοση του φεστιβάλ ΆΞΙΑ προετοίμασε τη διάδραση που πραγματοποιήθηκε τον επόμενο χρόνο στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ ΆΞΙΑ Νάξου.  

 

Τήνος

H συναυλία στην Εκκλησία της Ιεράς Καρδίας Εξωμβούργου της Τήνου μεταδόθηκε με επιτυχία μέσω 3G mobile broadband και με τη χρήση δυο διαφορετικών λήψεων από δυο φορητούς υπολογιστές. Πρόκειται για την πρώτη μετάδοση συναυλίας κλασσικής μουσικής από την Ελλάδα με τη χρήση ασύρματου κινητού δικτύου.

Για περισσότερα σχετικά με τη συναυλία καθώς και για το ΒΙΝΤΕΟ της μετάδοσης επισκεφθείτε το: http://connect.ea.gr/empneosintinos

Date: 
Τετάρτη, 18 August, 2010